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관리
허재윤
- 직급
- 부교수
- 전화번호
- 033-640-2354
- 이메일
- jyheo@gwnu.ac.kr
- 전공
- 식물육종학
- 연구실
- 생명1호관 208호
세부내용
연구분야
- 유전자원의 활용성 증대를 위한 주요특성 평가
- 원예작물 육종 및 번식
학력
- 강원대학교 원예학과 학사
- 강원대학교 원예학과 석사
- 네덜란드 Wageningen University 식물학과 이학박사
[학위논문제목] Molecular and genetic basis of freezing tolerance in crucifer species
경력
- 2014.03. - 2015.03. 농림수산식품기술기획평가원 연구원
- 2015.04. - 2017.08. 강원대학교 농업생명과학연구원 선임연구원
- 2017.09. - 현재 국립강릉원주대학교 식물생명과학과 부교수
- 2019.03. - 현재 강원농업마이스터대학교 강릉캠퍼스 포도전공 주임교수
- 2019.09. - 2021.08. 강릉원주대학교 식물생명과학과 학과장
전문연구분야
- 원예식물 유전자원 연구, 과수작물 육종, 원예작물 번식
주요강의교과목
- 식물유전학 및 실험, 식물육종학 및 실험, 식물종자학
학술 활동 - (1)논문
- 1. In vitro embryo rescue for the production of hypotetraploids after cross between hypotetraploid and tetraploid grape cultivars (2020)
- 2. ‘Hanareum’ Grape (2020)
- 3. The basic performance and field application test of newly developed flower thinning system for peach cultivation (2019)
- 4. ‘대서’ 감자의 조직배양 동안 발생하는 미생물 오염원의동정과 제어 (2019)
- 5. Evaluation of Genetic Stability and Effects of Plant Growth Regulators for in vitro Propagation of Underutilized Vitis amurensis (2019)
- 6. ABA 처리가 ‘파라다이스’ 포도의 착색과 과실품질에 미치는 영향 (2019)
- 7. Influence of Hot Water Immersion and MAP Pre-treatments on Sterilization and Asparagus Spear Qualities During Cold Storage (2018)
- 8. DIACYLGLYCEROL ACYLTRANSFERASE1 Contributes to Freezing Tolerance (2018)
- 9. The Effect of Transplant Age on Growth and Fruit Yield in Winter-Planted Paprika Cultivation (2018)
- 10. 맥동형 직분사 분무건 시스템의 효율적인 사용을 위한 최적 분무 횟수 설정 (2018)
- 11. Cloning and Functional Analysis of three Cold Regulated CBF Genes in the Overwintering Crucifer Boechera stricta (2018)
- 12. Enrichment of genomic resources and identification of simple sequence repeats from medicinally important Clausena excavata
- 13. Quality and e-x-p-r-e-s-s-i-o-n of ethylene response genes of 'Daebong' persimmon fruit during ripening at different temperatures (2017)
- 14. A new grape cultivar 'Cheongsan' developed by a cross between genetic resources of Korean native Vitis amurensis Rupr. (2017)
- 15. 유과기 소봉지 괘대가 ‘화산배’ 병해 및 품질에 미치는 영향 (2017)
- 16. 물 직분사를 이용한 복숭아 적뢰· 적화작업 생력화 시스템의 성능 시험 (2017)
- 17. Black Eye’: A Unique Korean Grape Variety Developed from a Cross between ‘Muscat Bailey (V. labrusca × V. vinifera) A’ and Korean Wild Grape (V. amurensis) (2017)
- 18. Effect of 1-MCP on Persimmon Fruit Quality and e-x-p-r-e-s-s-i-o-n of Ethylene Response Genes During Ripening (2017)
- 19. ‘Sujeong’: A Green Seedless Table Grape Cultivar (2017)
- 20. 국내 재래종 상추 유전자원의 내염성 평가 (2016)
- 21. Polyploid production in lilium leichtlinii var. Maximowiczii using colchicine (2016)
- 22. ‘청산’ 적포도주의 품질특성 (2016)
- 23. 자두 품종의 과실 발육기간 동안의 주요 과실 특성 변이 (2016)
- 24. Variation in fruit characteristics of 3x progenies obtained from a cross between 4x and 2x grape cultivars (2016)
- 25. Production of hypo-and hypertetraploid seedlings from open-, self-, and cross-pollinated hypo-and hypertetraploid grape (2016)
- 26. Comparison of growth and fruit setting characteristics for selecting the optimum winter-planted paprika cultivars (2016)